Monday, 25 March 2013

SPM?hala tuju?

Assalamualaikum.


hey guys dah lama aku xupdate blog,kesian my yayang kena tinggal lama i'm so sorry.Alhamdulilah setelah sekian lama dup dap dup dap memikir keputusan result selama 3 bulan akhirnya tarikh 21 march buat jantung aku ni meletop.

Hari nak ambik result tu malam tu mata aku terkebil kebil pandang dinding,otak aku xpayah la nak cakap dok memikirkan apa la aku dapat nanti ada A atau lansung xdek.Mak bapak aku akan bangga ke xkeputusan aku nanti.

So aku da setkan jam aku pukul 9.00 pg baru bangun takut terlajak pulak tidur.Pukul 10.00pg aku da habis siap pakai baju tudung semua then tiba mecot hantar mesej pukul 11.30 baru datang sekolah ambik result.Mak aii lagi la aku berdebar nak kena menunggu lagi.Then mak ajak pergi carwash aku pun ikut la dari dok umah menunggu.

Lepas habis cuci kereta buat relax pergi kedai pulak beli barang basah nasib baik sempat2 datang sekolah.Niat mak nak hantar je xdek la sampai nak teman masuk sekolah aku pun xnak bab aku tau diri aku xdek la tahap sampai naik atas pentas xnak la mak aku malu ke pe.Tiba mak Hazirun ajak mak masuk sekali mak pandang aku,aku da geleng2 kepala da tapi mak Hazirun suruh masuk jugak.

Sampai2 aku masuk dewan,dewan da penuh orang bonda siap tengah berucap.Lastly sampai la kemuncak pengumuman pelajar paling cemerlang of coz la Hazirun memang tak sia2 r mak dia datang tapi mak aku?Aku da start rasa bersalah dari budak 7A.6A.5A lansung xdek nama aku.Tapi aku bangga sebab marsya n husna ada dalam nama senarai 5A,tercapai hasrat diorang naik atas pentas.Mak aku pun nak balik da xpela aku paham then aku tengok nama aku kurang satu A je dari marsya n husna.Xpela aku terima tu je rezeki aku n usaha aku selama ni.Nasib la dulu selalu ponteng pergi rumah lisa kalau xsiap keje sekolah ke pe.Girlgirl yang lain pun dapat semua result ok n xdek pun yang gagal.

Tapi nak bila part nak isi upu semua nak mikir mana hala tuju pening nak mikir,sampai angah tanya apa akak minat jawapan aku xtau la angah akak sendiri pun xtau.oh goshh sungguh teruk.Memang best la aku mengepau abang2 aku sekalian belanja macam aku dapat result straight A je.Ada aku kesah?muhahahaha gelak jahat.Ni jela yang aku dapat tulis.Dah panjang jela tapi bm aku tak A PUN.K kantoi.

p/s:terima banyak2 buat mak abah selama ni hantar tuition n selalu marah kalau study n girlgirl sebab selalu datang rumah study.love uolls


Reactions: