Sunday, 27 January 2013

my first experience



Assalamualaikum,
hey da lama sangat aku tidak mengupdate blog,gambar budak mana mengalahkan badut ni,siapa kutuk macam tu memang aku ketuk dengan senduk cewahhh belagak gangster pulak.2013 tula muka budak 18 tahun walaupun xcukup bulan lagi,still young n hot hak hak hak sampai esok xhabis gelak lagi

Harini nak ceritakan pengalaman aku kerja lebih kurang 2 minggu je agak kejam kan.So dulu time sekolah yeaa2 xsabar nak habis sekolah,boleh kerja dapt gaji banyak sekarang ni ambik qa menangis teringat nak pergi sekolah,rindu sekolah,kerja sekolah.eh?rindu kerja sekolah jangan nak kelentong la fiqa.

Pengalaman first cari kerja ingat senang tapi rupanya susah jugak .Satu2 kedai kat tengah bandar tu aku n lisa masuk last2 masuk ecm ada satu kiosk tu nak pekerja.Tanya akak yang kerja kat situ dia kata ada then akak tu bawak jumpa bos,bos tu terus tanya nak kerja ke?kitaorang angguk macam buruk belatuk pastu terus terima kerja.teruja sangat sampai gaji pun xtanya berape.

Esoknya start kerja,mula2 ok then da lama sikit baru tahu perangai bos tu macamana,Hari2 cakap sorng nak berhenti xsangka pulak dikabulkan,xsampai 2mnggu kena berhenti alangkah indahnya rasa.Bagitau abg de,abg de boleh cakap pulak kaum kerabat kita xpenah lagi kena berhentikan,cam mangang je.that all
                                     

Reactions: