C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
Wednesday, 1 April 2015 • 07:10 • 0 comments
Assalamualaikum,

yepzzo lamanya tak update blog ni,baru sekarang ada masa nak menaip
sekarang sedar tak sedar dah hujung praktikal lagi 2 minggu nak habis praktikal.Dah 17 minggu praktikal baru sekarang nak cerita pe daaa,pity for me..

Bulan 1.12.2014 start praktikal dekat JKR daerah kuantan praktikal mek yam.Sebelum praktikal sem 3,dah pakat sama2 dengan siti nak praktikal dekat JKR.Sebab pe ambik kerajaan tak nak swasta sedangkan swasta masyuk gaji?sebabnya tak sanggup nak kena kerahkan tenaga buat kerja macam bangla.Mula2 ingat kitaorang berdua je praktikal dekat JKR sebab kebanyakkan student nak swasta sebab gaji yang boleh tahan.so mula2,dah yepyyy senang pape nak ikut pergi site pe macam xsesak.Then first praktikal,perhh ramainya student praktikal situ tak silap 8 orang and what lagi 3 orang budak kelas sendiri.Lari kemana pun menghadap budak kelas juagak,pelaa hahah.

3minggu pertama tu sangat la bosan sebab staf2 n orang yang uruskan kitaorang sangatlah bizi,3minggu jugak lah kitaorang terdampar dekat bilik meeting bahagian jalan.Tapi tak bosan sangat la yehuuu sebab ditemani oleh wifi,mesti staf bahagian tu mencarut kat kitaorang sebab buat line diorng jadi slow macam siput barbie.Lepas 3 minggu tu baru kitaorang dtempatkan bahagian masing2 n aku pilih bahagian bangunan konon bayangkan bahagian bagunan mesti banyak site nak ikut,jalan mesti ciput n berbau bintumen.

So start situlah aku kenal suzanie n mira,rapat dengan siti sedangkan dalam kelas xrapat pun.dalam masa singkat ni kitaorang berempat dari unknown jadi rapat,diaorang la tempat tukang share rahsia,jadi team ngular,and team mengumpat.nanti rindu sue sebab dia belajar uitm perak mesti susah nak jumpa.kat bahagian bagunan kenal dengan kak didi yang comel,kak ita yang rajin bagi makan2,k nani,abg pa,abg dollah,abg ameen,en koboi.walaupun tak rapat mana dengan staf2 situ tapi nanti mesti rindu suasana dekat situ.Sebab praktikal dekat jkr paling relax n boleh pergi site bila2 masa nak.

And paling penting jumpa crush dekat JKR,pemberi semangat untuk aku pergi JKR hari2,kalau lah boleh tengok dia dengan datang sabtu ahad dekat JKR pun aku sanggup datang untuk kerja.cewahh xdek lah gurau je,aku jumpa seorang abang yang baik,hari2 rajin melayan aku,kadang2 belagak tapi kemas.aku panggil dia en kemas hee sebab dia sangat smart walaupun dah umur .....(rahsia).

Banyak pengalaman yang aku dapat time praktikal ni,lagi 2 minggu je nak habis.emm kalau boleh nak terus je duduk dekat jkr ni.mana tau rezeki aku habis belajar dapat kerja dekat JKR,kahkah.

Ok tu je buat masa ni,tangan pun dah penat menaip,bye blog



PAST
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..hyep my name is nur afiqah princess of saharel and rohimah.18 year old.study at polisas insyaallah 2015 i got my diploma of civil engineering.peace yawn

GIVE ME YOUR WORDS;


" Change with yours "

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Assalamualaikum, yepzzo lamanya tak update blog n...
  • ............
  • new chapter
  • my future
  • SPM?hala tuju?
  • ohh paris wait for me!!
  • my first experience
  • azam baru,hidup baru
  • HAPPY BEFDAY??13/12/2012
  • school in memories